divendres, 25 de setembre del 2009

L'ALCALDE VULGAR


Ahir dijous uns quants amics ens comboiàrem d' anar a veure a Pep Gimeno Botifarra a Catarroja on se celebraven els XXXI premis Benvingut Oliver. Abans, però, s'havien de lliurar els premis als lletraferits guardonats en aquesta edició, així que ens asseguérem en les cadires de plàstic que l'organització havia preparat, tot esperant que algú dels escriptors pujara per fer el discurs d'agraïment.

Al remat, com l'any passat, la incomoditat del partit del govern davant aquests tipus d'esdeveniments provocà que silenciaren els premiats (simplement no els deixaren parlar) per previndre sentir-se coses que no estan en els seus esquemes mentals. Ho fan a tot arreu. Des de canal 9 fins al ajuntament més vulgar de tot el País Valencià. I dic vulgar, no perquè els catarrogins pertanyen a una classe social inferior o tinguen menys capacitat d'enteniment, sinó perquè el seu alcalde va fer palés quina és la mediocritat dels polítics que ens governen.


El tal Francisco Chirivella saltà al faristol com si estiguera parlant amb els amics de jugar al truc al bar de la cantonada, i començà a "despotricar" de la qualitat de les escultures presentades a concurs davant la cara d'incredulitat dels allí aplegats. Amb un discurs propi d'un analfabet en valencià (ho era), es pegà una bona autollavada hipòcrita de cara per a finalitzar amb una frase per guardar-la en totes les hemeroteques blogaires: "El PP mai barreja la cultura amb la política"

Ala tin! veges a vore si l'has dita grossa!


I clar, hui queferós com estava jo, m' he posat a buscar i pensar quantes vegades ho han arribat a fer... això de barrejar política i cultura, i tant he trobat que crec que no acabaríem mai!. Si no saben fer una altra cosa! Són les seues senyes d'dentitat!!

Quantes vegades he vist jo cantar al botifarra en canal 9? i a Raimon? I a Obrint Pas o La Gossa Sorda?

I als escriptors? No he vist que en la corrupta canal 9 isquera mai Toni Cucarella participant d'una tertúlia, o Joan F. Mira o qualsevol professor de la UV.

Ara bé, la seua actuació en aquests casos és coherent i normal tenint en compte el seu tarannà manipulador. Silencien allò que no els agrada sentir: com el cas Gürtel, la corrupció o el caciquisme de Fabra. El que no acabe d'entendre és com són capaços de donar suport a un acte contrari als seus principis, promocionar la llengua que abominen i fer creure a tots els presents que estan a favor de la normalització del valencià i que fa una nit clara i tranquil·la (com diu Sisa).


En fi, com deia Grouxo March: "aquest són els meus principis però si no li agraden en tinc uns altres"


Us deixe un vídeo (des) informatiu