divendres, 24 de juliol del 2009

Viatge a MadriT 2


El segon dia vam anar de compres per una zona comercial plena de botigues de roba. Tot s'ha de dir, els preus estaven més baixos que a València i fins i tot, els dependents t'atenien amb més correcció i simpatia que al cap-i-casal.

Fins i tot en alguna botiga vam fer algun comentari en català entre nosaltres i la dependenta, tota col·laboradora ella, ens va dir que no tenia problemes per entendre el que estàvem dient.


Però en anar a pagar hauria estat bé de gravar la cara de l'encarregat, ja que es va quedar esbalaït en veure el nom en català al DNI. Se'l mirà i se'l remirà amb gest d'incredulitat, substituint el somriure primerenc per un altre de més seriós. Els dos que vam assistir a la metamorfosi ens quedàrem estupefactes i ens miràrem amb una certa complicitat. Òbviament havíem topetat amb un dels que llig "El Mundo". Arriba Espana!

La reacció consegüent va ser fer la signatura amb una més que marcada catalanitat (ja té collons haver d'explicar açò sense poder dir el nom de la protagonista, s'entendria tot amb més facilitat).

En acabant se n'anàrem a sopar a un xinés diferent ja que presentava en la seua carta plats elaborats que recordaven als restaurants de "concepte". Tot molt bo. Us el recomane si aneu a Chueca. Es diu Bazaar.

L'endemà se n'anàrem a veure museus i ens trobàrem amb valencians. D'eixos que diuen que "hay que promocionar los productos valencianos" però no te n'amolla cap en català. Blaverisme campsista, que li anem a fer! Demà us ho contaré...

dilluns, 20 de juliol del 2009

Cap de setmana a MadriT I


El cap de setmana teníem prevista una excursió a MadriT. Ens comboià una amiga nostra que acaba d'adquirir la doble nacionalitat valenciana/madrilenya. Anna, que és així com li diuen és oriünda (o més bé endèmica) del poble del pequeprix. De bon matí, agafàrem el cotxe i marxàrem cap a la Meseta.
Tot just acabats d'arribar ens foteren una multa de 90 euros que imagine servirà per finançar el sistema bilingüe madrileny que la presidenta diu que promociona (no pensem pagar-la Espe). No saps tu bé amb eixos diners la quantitat de ciutadans espanyols que podem discriminar i deixar-los sense estudiar en espaNol.
Després del trasbals férem un passeig per "Chueca" un famós barri gai ple de terrasses i restaurants. Acabàrem sopant en un bar de tapes. De primer; creïlles, de segon; braves i de tercer: xips. Ahivahí! Quina manera d'enganyar el personal oferint noms sofisticats, si a la fi tot és el mateix!
En acabant se n'anàrem a una taberna de vins on provàrem alguns caldos típics que acabaren de donar-nos el puntet (o de rematar-nos). Un taxi aprenent de pel·lícules de persecucions ens va dur a casa...

Demà més...

PS: He descobert els hipervincles, el que no sé, és si funcionen.

dimecres, 15 de juliol del 2009

La Gossa Sorda

Us deixe un vídeoclip de La Gossa Sorda, el grup de Pego que ha substituït Obrint Pas en el panorama musical català. De totes les cançons del seu disc, no us el perdeu si no el teniu ja, destaque per la seua combinació de sons i ritmes, i perquè és de les poques que podem trobar a la xarxa en format vídeoclip: "Quina Calitja".

Bullirà la mar...

Espere que us agrade.

dimarts, 14 de juliol del 2009




Paga la pena de llegir l'entrevista de la Karmele Marchante (convertida ja per a mi en la millor periodista del cor del món sencer) en què afirma que votaria per la independència de Catalunya al 2014.

Com que hui estrenem blog i encara no sabem molt bé perquè el farem servir, vull deixar-vos un vídeoclip de Feliu Ventura que ens agrada molt . "I avui encara em desperte en la nit amb regust de tristesa, que és el puny que et colpeja l'estómag quan ve un mal record" Propose que escolteu la cançó i que em digueu quin és el seu tema. El guanyador tindrà un gran premi: el nostre reconeixement (això del llibres és per als qui tenen pressupost)

Sort!